Expo: Aurélie Geurts

COVID-19 Werkbeurs

10.09.2021 - 07.11.2021

Aurélie Geurts is vaste fotograaf bij De Morgen, Knack en de Volkskrant. In deze tentoonstelling toont Geurts twee persoonlijke reeksen, die duidelijk tonen hoe ze het vertrouwen van haar onderwerp weet te verdienen: met geduld, tijd en vastberadenheid. Hoewel de reeksen sterk van elkaar verschillen, vertellen ze beiden iets over wat het is om voor elkaar en jezelf te zorgen in een complexe wereld.

In het intieme fotografische werk 'Carole & Jozef' vereeuwigt Aurélie Geurts de innige band tussen Carole en haar 96-jarige vader Jozef. Wanneer Jozefs gezondheid achteruit gaat, zet Carole alles opzij om ten volle te genieten van de tijd die hen samen gegeven is. 

'Tamarinde' is een gelaagd portret dat vragen oproept over de normen die onze maatschappij vooropstelt. ​ Aurélie Geurts volgt Tamarinde een jaar lang. Op het platteland, weg van verwachting en oordeel, vindt Tamarinde samen met haar paard, hond en vogel haar vrijheid.

De reeksen die Aurélie Geurts tentoonstelt zijn het resultaat van de artistieke opdracht in het kader van de COVID-19 werkbeurs.

Beeld: Aurélie Geurts, Tamarinde, 2021 © Aurélie Geurts

COVID-19 Werkbeurs

In 2020 reikt het FOMU een COVID-19 werkbeurs uit aan Aurélie Geurts, Mous Lamrabat, Joud Toamah, Hélène Amouzou en Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe. Ze creëren nieuw werk, geïnspireerd door de huidige precaire tijd. De beelden worden opgenomen in de FOMU collectie.

De resultaten van deze werkbeurs worden tentoongesteld op de eerste verdieping in het FOMU. We stellen elke kunstenaar apart voor. Nu is Aurélie Geurts aan de beurt.

Voor de COVID-19 werkbeurs maakt het FOMU financiële middelen vrij, aangevuld met giften van bezoekers en de FOMU Patrons en met subsidies van Stad Antwerpen.

Praktisch

De pers is welkom op de openingsavond op 9 september 2021, van 19u tot 21u, in aanwezigheid van de fotograaf. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen.

Voor meer informatie en persbeelden kun je terecht bij Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be