Expo: Aurélie Geurts

COVID-19 Werkbeurs

10.09.2021 - 07.11.2021

Aurélie Geurts is vaste fotograaf bij De Morgen, Knack en de Volkskrant. In deze tentoonstelling toont Geurts twee persoonlijke reeksen, die duidelijk tonen hoe ze het vertrouwen van haar onderwerp weet te verdienen: met geduld, tijd en vastberadenheid. Hoewel de reeksen sterk van elkaar verschillen, vertellen ze beiden iets over wat het is om voor elkaar en jezelf te zorgen in een complexe wereld.

In het intieme fotografische werk 'Carole & Jozef' vereeuwigt Aurélie Geurts de innige band tussen Carole en haar 96-jarige vader Jozef. Wanneer Jozefs gezondheid achteruit gaat, zet Carole alles opzij om ten volle te genieten van de tijd die hen samen gegeven is. 

'Tamarinde' is een gelaagd portret dat vragen oproept over de normen die onze maatschappij vooropstelt. ​ Aurélie Geurts volgt Tamarinde een jaar lang. Op het platteland, weg van verwachting en oordeel, vindt Tamarinde samen met haar paard, hond en vogel haar vrijheid.

De reeksen die Aurélie Geurts tentoonstelt zijn het resultaat van de artistieke opdracht in het kader van de COVID-19 werkbeurs.

Beeld: Aurélie Geurts, Tamarinde, 2021 © Aurélie Geurts

COVID-19 Werkbeurs

In 2020 reikt het FOMU een COVID-19 werkbeurs uit aan Aurélie Geurts, Mous Lamrabat, Joud Toamah, Hélène Amouzou en Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe. Ze creëren nieuw werk, geïnspireerd door de huidige precaire tijd. De beelden worden opgenomen in de FOMU collectie.

De resultaten van deze werkbeurs worden tentoongesteld op de eerste verdieping in het FOMU. We stellen elke kunstenaar apart voor. Nu is Aurélie Geurts aan de beurt.

Voor de COVID-19 werkbeurs maakt het FOMU financiële middelen vrij, aangevuld met giften van bezoekers en de FOMU Patrons en met subsidies van Stad Antwerpen.

Praktisch

De pers is welkom op de openingsavond op 9 september 2021, van 19u tot 21u, in aanwezigheid van de fotograaf. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen.

Voor meer informatie en persbeelden kun je terecht bij Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Neem contact op met

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be