Expo Stephan Vanfleteren verlengd tem 19 april wegens succes!

Recordaantal bezoekers in het FOMU voor 2019

Het FOMU blikt terug op een topjaar waarin we 111.604 bezoekers mochten ontvangen. Voor het tweede jaar op rij breekt het FOMU zijn bezoekersrecord. We stijgen maar liefst 20% t.o.v. het bezoekersaantal in 2018 en 30% van onze individuele bezoekers is jonger dan 26 jaar.

Vooral de tentoonstelling 'Stephan Vanfleteren - Present' werd druk bezocht. Sinds de start op 24 oktober 2019 tot op heden trok de tentoonstelling al meer dan 72.000 bezoekers. Dit is de meest succesvolle tentoonstelling ooit in het FOMU. Daarom verlengen we de tentoonstelling t.e.m. 19 april 2020. 

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Ook de tentoonstellingen Photobook Belge, Restricted Images, Sébastien Reuzé, Hannah Darabi, Moon/Maan en Rebel Lives werden gesmaakt door onze bezoekers. Heel wat bezoekers namen ook deel aan een workshop of artist talk, of bezochten het FOMU tijdens een van onze evenementen.

Vooruitblik 2020

In 2020 staan o.a. volgende expo's op het programma:

Stephan Vanfleteren - Present
tem 19.04.2020

Lynne Cohen
08.05.2020 - 11.10.2020

Martine Franck
30.10.2020 - 07.03.2021
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be