Expo Stephan Vanfleteren verlengd tem 19 april wegens succes!

Recordaantal bezoekers in het FOMU voor 2019

Het FOMU blikt terug op een topjaar waarin we 111.604 bezoekers mochten ontvangen. Voor het tweede jaar op rij breekt het FOMU zijn bezoekersrecord. We stijgen maar liefst 20% t.o.v. het bezoekersaantal in 2018 en 30% van onze individuele bezoekers is jonger dan 26 jaar.

Vooral de tentoonstelling 'Stephan Vanfleteren - Present' werd druk bezocht. Sinds de start op 24 oktober 2019 tot op heden trok de tentoonstelling al meer dan 72.000 bezoekers. Dit is de meest succesvolle tentoonstelling ooit in het FOMU. Daarom verlengen we de tentoonstelling t.e.m. 19 april 2020. 

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Ook de tentoonstellingen Photobook Belge, Restricted Images, Sébastien Reuzé, Hannah Darabi, Moon/Maan en Rebel Lives werden gesmaakt door onze bezoekers. Heel wat bezoekers namen ook deel aan een workshop of artist talk, of bezochten het FOMU tijdens een van onze evenementen.

Vooruitblik 2020

In 2020 staan o.a. volgende expo's op het programma:

Stephan Vanfleteren - Present
tem 19.04.2020

Lynne Cohen
08.05.2020 - 11.10.2020

Martine Franck
30.10.2020 - 07.03.2021
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Neem contact op met

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be