Het FOMU ontvangt 100.000ste bezoeker voor expo Stephan Vanfleteren

De tentoonstelling 'Stephan Vanfleteren - Present' is een groot succes. Op woensdag 12 februari verwacht het FOMU de 100.000ste bezoeker voor deze tentoonstelling. Schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud en directeur van het FOMU Elviera Velghe zetten de 100.000ste bezoeker in de bloemetjes om 11u. De pers is welkom om hierbij te zijn. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen bij Isabelle Willems of Sarah Skoric.

© Stephan Vanfleteren Metro London, UK, 1989 Metro Londen, Groot-Brittanië, 1989

De tentoonstelling ging van start op 24 oktober en overschrijdt in minder dan 4 maanden de kaap van 100.000 bezoekers. Dit is een unicum voor het FOMU én voor een fotografietentoonstelling in Vlaanderen. De tentoonstelling wordt gesmaakt door een divers publiek. Museumpashouders en groepen, maar ook jongeren bezoeken in grote getale de tentoonstelling. Ook het aantal FOMU Friends verdubbelde tijdens de expo. We krijgen vele lovende reacties van het publiek:

Veel bezoekers en met reden, een prachtig levenswerk voor Stephan Vanfleteren in een uniek fotomuseum . Minstens voor meer dan één bezoek nu al gepland.”
A. De Meester, via Google recensies
“Fantastic exhibit of Stephan Vanfleteren in a modern & user-friendly museum.”
V. Ruiz Calavera, via Facebook
 “Wie niet gaat kijken heeft ongelijk,
Cultuur met een grote C, Fotografie met een grote F
Fantastisch”

T. de Ruyck, via Facebook

Je kunt de tentoonstelling nog bezoeken tem 19 april 2020. We verwachten dat de tentoonstelling de kaap van 150.000 bezoekers zal halen. Museumpashouders en FOMU Friends bezoeken de tentoonstelling trouwens gratis op vertoon van hun pas.

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be