Het FOMU ontvangt 100.000ste bezoeker voor expo Stephan Vanfleteren

De tentoonstelling 'Stephan Vanfleteren - Present' is een groot succes. Op woensdag 12 februari verwacht het FOMU de 100.000ste bezoeker voor deze tentoonstelling. Schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud en directeur van het FOMU Elviera Velghe zetten de 100.000ste bezoeker in de bloemetjes om 11u. De pers is welkom om hierbij te zijn. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen bij Isabelle Willems of Sarah Skoric.

© Stephan Vanfleteren Metro London, UK, 1989 Metro Londen, Groot-Brittanië, 1989

De tentoonstelling ging van start op 24 oktober en overschrijdt in minder dan 4 maanden de kaap van 100.000 bezoekers. Dit is een unicum voor het FOMU én voor een fotografietentoonstelling in Vlaanderen. De tentoonstelling wordt gesmaakt door een divers publiek. Museumpashouders en groepen, maar ook jongeren bezoeken in grote getale de tentoonstelling. Ook het aantal FOMU Friends verdubbelde tijdens de expo. We krijgen vele lovende reacties van het publiek:

Veel bezoekers en met reden, een prachtig levenswerk voor Stephan Vanfleteren in een uniek fotomuseum . Minstens voor meer dan één bezoek nu al gepland.”
A. De Meester, via Google recensies
“Fantastic exhibit of Stephan Vanfleteren in a modern & user-friendly museum.”
V. Ruiz Calavera, via Facebook
 “Wie niet gaat kijken heeft ongelijk,
Cultuur met een grote C, Fotografie met een grote F
Fantastisch”

T. de Ruyck, via Facebook

Je kunt de tentoonstelling nog bezoeken tem 19 april 2020. We verwachten dat de tentoonstelling de kaap van 150.000 bezoekers zal halen. Museumpashouders en FOMU Friends bezoeken de tentoonstelling trouwens gratis op vertoon van hun pas.

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Neem contact op met

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be