Het FOMU op locatie: multimedia-installatie 'Made In Dublin'

Multimedia-installatie & pop up FOMU shop op de Wapper 7 in centrum Antwerpen van 14/01/21 tem 27/02/21.

Made In Dublin, installation (2019) © Doyle, Sweeney, Donohoe, Barry
Made In Dublin, installation (2019) © Doyle, Sweeney, Donohoe, Barry

 

Van 14 januari 2021 tot en met 27 februari 2021 toont het FOMU de installatie 'Made In Dublin' op de Wapper 7, in het centrum van Antwerpen. 'Made In Dublin' is een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen. Het project is een samenwerking tussen Eamonn Doyle, David Donohoe, Kevin Barry en Niall Sweeney.

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur van de stad Antwerpen: “De installatie komt veel beter tot zijn recht midden in de stad, eerder dan binnen de muren van een museum. Het FOMU geeft met dit project een mooie invulling aan een leegstaand winkelpand in het centrum van de stad én zet in op een Corona-proof alternatief cultuuraanbod voor de bewoners en bezoekers van Antwerpen."

Op dezelfde locatie komt er een pop-up van de FOMU shop. De installatie 'Made In Dublin' en de FOMU pop-up shop zijn te bezoeken van 14 januari tem 27 februari. We zijn alle dagen open van 11u tot 18u, uitzonderlijk gesloten op zondag 14 en 21 februari.

We nemen net zoals in het museum de nodige maatregelen om een corona proof bezoek te garanderen. De toegang is gratis. Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag, wordt constant gemonitord.

Eamonn Doyle

Tussen 2011 en 2018 fotografeert Eamonn Doyle (IE, 1969) de straten van de Ierse hoofdstad Dublin en schetst daarbij een bijzonder moderne en multiculturele stad. Hij publiceert veel van die foto’s in drie opeenvolgende fotoboeken: i (2014), ON (2015) en End (2016). Samen zijn ze bekend geworden als zijn ‘Dublin-trilogie’.

Made In Dublin

In 2018-2019 werkt Doyle samen met zijn partners in crime sinds vele jaren, kunstenaar Niall Sweeney (IE, 1967) en componist David Donohoe (IE, 1976), en ook met de beroemde Ierse schrijver Kevin Barry (IE, 1969). Samen maken ze 'Made In Dublin', een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen die Doyles Dublin-trilogie naar een hoger niveau tilt. 'Made In Dublin' combineert de foto’s van Doyle, de soundscapes van Donohoe, de woorden en de stem van Barry en de montage en het productiedesign van Sweeney. De dramatische opeenvolging, muziek en stem geven de snelheid en dynamiek weer van een stad die onophoudelijk in verandering is.

In de jaren 1990 richt Doyle zijn eigen platenlabel D1 Recordings op, dat internationaal beroemd werd om zijn elektronische muziek, festivals en clubs. 'Made In Dublin' gebruikt sampling, cuts, ritme en herhaling om het voortdurend veranderende verhaal voort te stuwen. Dit zijn technieken die gebruikt worden in muziekproductie, maar ook in fotografie, video en film. Het resultaat is een hectische maar subtiele choreografie van het stedelijke weefsel.

Meer informatie & persbeelden

Voor meer informatie en persbeelden kun je contact opnemen met Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be