Het FOMU op locatie: multimedia-installatie 'Made In Dublin'

Multimedia-installatie & pop up FOMU shop op de Wapper 7 in centrum Antwerpen van 14/01/21 tem 27/02/21.

Made In Dublin, installation (2019) © Doyle, Sweeney, Donohoe, Barry
Made In Dublin, installation (2019) © Doyle, Sweeney, Donohoe, Barry

 

Van 14 januari 2021 tot en met 27 februari 2021 toont het FOMU de installatie 'Made In Dublin' op de Wapper 7, in het centrum van Antwerpen. 'Made In Dublin' is een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen. Het project is een samenwerking tussen Eamonn Doyle, David Donohoe, Kevin Barry en Niall Sweeney.

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur van de stad Antwerpen: “De installatie komt veel beter tot zijn recht midden in de stad, eerder dan binnen de muren van een museum. Het FOMU geeft met dit project een mooie invulling aan een leegstaand winkelpand in het centrum van de stad én zet in op een Corona-proof alternatief cultuuraanbod voor de bewoners en bezoekers van Antwerpen."

Op dezelfde locatie komt er een pop-up van de FOMU shop. De installatie 'Made In Dublin' en de FOMU pop-up shop zijn te bezoeken van 14 januari tem 27 februari. We zijn alle dagen open van 11u tot 18u, uitzonderlijk gesloten op zondag 14 en 21 februari.

We nemen net zoals in het museum de nodige maatregelen om een corona proof bezoek te garanderen. De toegang is gratis. Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag, wordt constant gemonitord.

Eamonn Doyle

Tussen 2011 en 2018 fotografeert Eamonn Doyle (IE, 1969) de straten van de Ierse hoofdstad Dublin en schetst daarbij een bijzonder moderne en multiculturele stad. Hij publiceert veel van die foto’s in drie opeenvolgende fotoboeken: i (2014), ON (2015) en End (2016). Samen zijn ze bekend geworden als zijn ‘Dublin-trilogie’.

Made In Dublin

In 2018-2019 werkt Doyle samen met zijn partners in crime sinds vele jaren, kunstenaar Niall Sweeney (IE, 1967) en componist David Donohoe (IE, 1976), en ook met de beroemde Ierse schrijver Kevin Barry (IE, 1969). Samen maken ze 'Made In Dublin', een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen die Doyles Dublin-trilogie naar een hoger niveau tilt. 'Made In Dublin' combineert de foto’s van Doyle, de soundscapes van Donohoe, de woorden en de stem van Barry en de montage en het productiedesign van Sweeney. De dramatische opeenvolging, muziek en stem geven de snelheid en dynamiek weer van een stad die onophoudelijk in verandering is.

In de jaren 1990 richt Doyle zijn eigen platenlabel D1 Recordings op, dat internationaal beroemd werd om zijn elektronische muziek, festivals en clubs. 'Made In Dublin' gebruikt sampling, cuts, ritme en herhaling om het voortdurend veranderende verhaal voort te stuwen. Dit zijn technieken die gebruikt worden in muziekproductie, maar ook in fotografie, video en film. Het resultaat is een hectische maar subtiele choreografie van het stedelijke weefsel.

Meer informatie & persbeelden

Voor meer informatie en persbeelden kun je contact opnemen met Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be