Jong talent kaapt het FOMU

Nightwatch Museum Take Over, 29 april - 15 mei

Tijdens NIGHTWATCH 2022 kapen 15 jonge fotografen, beeldende kunstenaars, performers, muzikanten en dichters het FOMU - Fotomuseum Antwerpen met hun artistieke creaties. Twee weken lang palmen de Young Artists het museum in.

In 2021 lanceerde het FOMU een open call. Uit een 150-tal inzendingen selecteerden we 15 beloftevolle makers om van nul nieuw werk te creëren rond het thema CHILD-ISH. De Young Artists volgden een reeks intensieve workshops en werden begeleid door coaches Maureen Pieters, Ramos Sama en Valentina Stellino.

We openen feestelijk met een nocturne, op vrijdag 29 april – van 20u tot 03u. Nadien heb je nog tem 15 mei de tijd om NIGHTWATCH 2022 te bezoeken tijdens de openingsuren van het FOMU. 

15 YOUNG ARTISTS

De selectie van 2022 is:

Adnane Bensaada • Arber Sefa • Bruna Poejo • Charlotte Maria Hannes • Denté • Jazz Sanusi • Lou Lambrecht • Lisa Ottenburgh • Fernando • Liv De Coninck • Manon De Bruyn • Stans Vrijsen • Studio GeWild • thibeau scarcériaux • Kübra Avcı ​ ​

De Young Artists maken nieuw werk geïnspireerd door het thema CHILD-ISH. Ze laten via hun werk hun verborgen, innerlijke kind spreken. Het is perfectie vinden in het onvolmaakte en buiten de lijntjes durven kleuren. Ze stellen vragen, geven antwoorden, reflecteren en projecteren.

Young artists & coaches © Monday Agbonzee Jr.
Young artists & coaches © Monday Agbonzee Jr.

De artiesten zijn allemaal tussen 16 en 26 jaar oud en hebben elk een uniek talent. Ze doen mee aan Nightwatch om hun creaties te tonen, maar ook om artistiek in dialoog te gaan met andere kunstenaars en echt samen iets te creëren. ​ 

De kruisbestuiving tussen de fotografen, performers en beeldende kunstenaars levert dit jaar opnieuw een betoverend resultaat op. 

5 YOUNG ENTREPRENEURS

De organisatie van Nightwatch is in handen van een ploeg Young Entrepreneurs. Het project wordt van A tot Z uitgewerkt door een vijfkoppig team: Bogenna, Céline, Malvin, Sarah en Leonie.

Nightwatch 22 ©Tina Herbots
Nightwatch 22 ©Tina Herbots

Sarah Bekambo is verantwoordelijk voor partnerschappen & publiek voor Nightwatch. Bekambo is Brussels student en heeft een eigen wikipediapagina.

Leonie Delaey is projectmanager voor Nightwatch. Ze studeert cultuurmanagement en met het platform 'Lets talk Belgium' stimuleert ze filosofische gesprekken.

Bogenna Ivana is communicatie & social media manager voor Nightwatch. Ze is allround ontwerper, tekendocent en barista.

Céline Lafrikh is curator voor Nightwatch. Ze is multidisciplinair maker: tatoeëren, illustratie, analoge fotografie, upcylcling van objecten en kleding.

Malvin També is productieleider voor Nightwatch. Hij is sociaal werker en voetbaltrainer.

Met het Nightwatch Young Entrepreneurs programma wil het FOMU experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken en co-creëren. Nightwatch is een museumbreed project waarbij de Young Entrepreneurs en het FOMU hun expertise delen om het traject en de Museum Take Over uit te werken. ​ 

PRAKTISCHE INFO

Je bent welkom om Nightwatch te bezoeken. De artiesten en young entrepreneurs zijn beschikbaar voor interviews. Voor een gratis ticket en interview aanvragen kun je terecht bij Isabelle Willems en Sarah Skoric.

https://www.instagram.com/nightwatch_fomu/ 
https://www.facebook.com/nigthwatchfomu
Facebook event: https://www.facebook.com/events/735623827476843
Tags: @nightwatch_fomu @fomuantwerp 

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be