Ken jij deze jeugdseries nog uit de jaren '60 en '70

Iedereen benoemd/t - Crowdsourcing project van het FOMU

Via het crowdsourcing-project ‘Iedereen Benoemd/t’ doet het FOMU beroep op het publiek om te helpen bij het registreren van foto’s van BRT-feuilletons uit de jaren '60 en '70.

De beelden werden gemaakt op de set van de televisieseries Kapitein Zeppos, Midas, Axel Nort, Circus Ronday, Johan & De Alverman, Keromar, De Tijdcapsule, Zanzibar en Tijl Uilenspiegel.

Wie of wat herken jij op de beelden? Chris Lomme en Senne Roufaer zal wel haast iedereen herkennen, maar wie of wat herken je nog? Help het FOMU om deze beelden te registreren. Zo kunnen we deze beelden mét alle info bewaren voor de toekomst.

 

 

Alle beelden zijn gemaakt door Louis Artus tijdens de opnames van klassieke jeugdfeuilletons. Artus werkte begin jaren ’60 als cameraman voor het productiehuis Universal Video, dat door de toenmalige BRT jaar na jaar werd ingeschakeld voor de opnames van jeugdfeuilletons. Artus nam zowel setfoto’s voor boeken die door De Standaard werden uitgegeven, als ‘backstagefoto’s’ die hij na de opnames als souvenir aanbood aan de crew. 

DOE MEE

Je kunt ons helpen met het registreren van deze foto's op het platform DoeDat.

1. Surf naar het platform DoeDat

2. Maak een account aan of log in als je al een account hebt.

3. Is het de eerste keer dat je mee doet? Lees dan de handleiding en invulinstructies.

4. Klik op 'START' en start met invullen. Herken of weet je iets over het beeld? Vul dan de corresponderende velden in.

5. Als je niet direct iets kan invullen kan je gewoon naar het volgende beeld gaan door te klikken op ‘Overslaan’.

DE FOMU COLLECTIE & CROWD SOURCING

Om de zichtbaarheid, vindbaarheid en bruikbaarheid van de collecties te verhogen zoekt het FOMU continu naar (innovatieve) tools om beelden te registreren.

Het FOMU – Fotomuseum Antwerpen beheert een collectie van meer dan 3.000.000 items. 92% van deze collecties zijn omvangrijke fondsen waarbij het onmogelijk is om elk individueel stuk uitgebreid te registreren door onze medewerkers. Onze collectieregistratoren zijn jullie alvast erg dankbaar, jullie verlichten hun werk en steunen op die manier niet alleen het museum en de medewerkers, maar ook de bredere erfgoedsector door deze beelden meer toegankelijk te maken.

Meer info over de FOMU-collectie en onderzoeksprojecten vind je hier.

Met dank aan DoeDat/Plantentuin van Meise, Peter van Camp & Josette Artus en VRT.

PERSBEELDEN & VRAGEN

Voor persbeelden en vragen kun je contact opnemen met Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be