Maartje Stubbe wordt nieuwe directeur van het FOMU Antwerpen

De stad Antwerpen heeft Maartje Stubbe aangesteld als nieuwe directeur van het FOMU.

Na het vertrek van Elviera Velghe nam Maartje Stubbe tijdelijk de fakkel over als waarnemend directeur van het FOMU. Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis kende het FOMU een ongekend succes met de expo Present van Stephan Vanfleteren en realiseerde het museum een aantal online initiatieven zoals de videoreeks 'Present at Home' en het 'Uncertainty festival'. Met de huidige expo’s van Martine Franck, Lynne Cohen en het jonge .tiff talent bevestigt het FOMU haar relevantie en aantrekkingskracht voor een breed en jong publiek.

Maartje Stubbe loodste het FOMU als waarnemend directeur succesvol door het woelige coronajaar 2020. Ze bevestigde haar kwaliteiten in de selectieprocedure. Met Maartje als directeur is het FOMU klaar om verder te groeien als een van de meest toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Het FOMU blijft inzetten op zijn sterktes: het museum als open huis zonder drempels, het beheren van unieke fotografiecollecties, het maken van ambitieuze tentoonstellingen en zich verder engageren voor jong talent en gevestigde waarden.

Nabilla Ait Daoud - Schepen voor cultuur
Maartje Stubbe (c) Jesse Willems/ FOMU
Maartje Stubbe (c) Jesse Willems/ FOMU

Maartje Stubbe startte haar carrière bij de dienst cultuur van de provincie Antwerpen. In 2017 werd ze zakelijk coördinator van de drie voormalige provinciale musea: het FOMU, MOMU en DIVA.

Maartje Stubbe behaalde diploma's van Meester in muziek en Master in communicatiewetenschappen. Doorheen haar professionele loopbaan bekwaamde ze zich verder op het vlak van cultuurbeleid, zakelijk beheer en management.

Het FOMU wordt vandaag zowel door het brede publiek als door fotografieliefhebbers en professionals, sterk gewaardeerd in binnen- en buitenland. Samen met het gedreven FOMU-team wil ik werken aan nog meer impact door in te zetten op meer synergie tussen onze rijke collecties en de hedendaagse fotografie. Hierbij zal ik bijzondere aandacht hebben voor structurele meerstemmigheid en diversiteit in de collecties, de tentoonstellingen en de organisatie van het FOMU.

Maartje Stubbe - Directeur FOMU

Meer info & interviews

Voor meer informatie en interviews kun je contact opnemen met Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

[email protected]

www.fomu.be