Maartje Stubbe wordt nieuwe directeur van het FOMU Antwerpen

De stad Antwerpen heeft Maartje Stubbe aangesteld als nieuwe directeur van het FOMU.

Na het vertrek van Elviera Velghe nam Maartje Stubbe tijdelijk de fakkel over als waarnemend directeur van het FOMU. Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis kende het FOMU een ongekend succes met de expo Present van Stephan Vanfleteren en realiseerde het museum een aantal online initiatieven zoals de videoreeks 'Present at Home' en het 'Uncertainty festival'. Met de huidige expo’s van Martine Franck, Lynne Cohen en het jonge .tiff talent bevestigt het FOMU haar relevantie en aantrekkingskracht voor een breed en jong publiek.

Maartje Stubbe loodste het FOMU als waarnemend directeur succesvol door het woelige coronajaar 2020. Ze bevestigde haar kwaliteiten in de selectieprocedure. Met Maartje als directeur is het FOMU klaar om verder te groeien als een van de meest toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Het FOMU blijft inzetten op zijn sterktes: het museum als open huis zonder drempels, het beheren van unieke fotografiecollecties, het maken van ambitieuze tentoonstellingen en zich verder engageren voor jong talent en gevestigde waarden.

Nabilla Ait Daoud - Schepen voor cultuur
Maartje Stubbe (c) Jesse Willems/ FOMU
Maartje Stubbe (c) Jesse Willems/ FOMU

Maartje Stubbe startte haar carrière bij de dienst cultuur van de provincie Antwerpen. In 2017 werd ze zakelijk coördinator van de drie voormalige provinciale musea: het FOMU, MOMU en DIVA.

Maartje Stubbe behaalde diploma's van Meester in muziek en Master in communicatiewetenschappen. Doorheen haar professionele loopbaan bekwaamde ze zich verder op het vlak van cultuurbeleid, zakelijk beheer en management.

Het FOMU wordt vandaag zowel door het brede publiek als door fotografieliefhebbers en professionals, sterk gewaardeerd in binnen- en buitenland. Samen met het gedreven FOMU-team wil ik werken aan nog meer impact door in te zetten op meer synergie tussen onze rijke collecties en de hedendaagse fotografie. Hierbij zal ik bijzondere aandacht hebben voor structurele meerstemmigheid en diversiteit in de collecties, de tentoonstellingen en de organisatie van het FOMU.

Maartje Stubbe - Directeur FOMU

Meer info & interviews

Voor meer informatie en interviews kun je contact opnemen met Isabelle Willems en Sarah Skoric.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be