Museum Shop Sunday in FOMU

15% korting van 23/11 tem 26/11 op het volledige aanbod

Het laatste weekend van november is het Museum Shop Sunday, een internationale dag die museumshops in de kijker zet. In de FOMU shop vieren we dit met een kortingsactie op het volledige aanbod.

De FOMU-shop is geen alledaagse museumshop. Bij ons vind je uiteraard een mooie selectie fotoboeken, maar ook stationery, instant fototoestellen, decoratie en veel meer. Al dat moois kiezen we zorgvuldig en met liefde uit.

We hechten veel belang aan duurzaamheid, zo werken we samen met lokale ondernemers, hergebruiken we inpakmateriaal voor webshopbestellingen en kiezen we voor de producten die we zelf maken ecologische materialen en productiemethodes. Met een aankoop in de FOMU shop steun je bovendien de FOMU werking.

Iedereen krijgt 15% korting bij een aankoop vanaf € 50. De actie is geldig op de online FOMU shop en in de museumshop en loopt van do 23/11 tem zo 26/11.

Hoogtepunten uit de FOMU shop

1. Habit Notes

Habit Notes is een dagboek dat je helpt je om nieuwe en duurzame gewoonten aan te leren op 12 weken. In dit dagboek hou je dagelijkse en wekelijkse gewoonten bij, krijg je oefeningen om positieve routines aan te leren en tools om ze vol te houden. Positieve gewoonten kweken was nog nooit zo leuk! Vier je vooruitgang, omarm uitdagingen en ontdek het beste in jezelf met LSW Habit Notes.

Prijs: € 23
Bekijk in de online FOMU shop

2. Photofile James Barnor

Dit nieuwe boek geeft een overzicht van James Barnors (1929, Ghana) indrukwekkende carrière, die zich uitstrekt over 6 decennia. Ontdek de kleurrijke wereld van James Barnor's fotografie. Zijn veelzijdige talent en invloedrijke beelden, maken hem tot een pionier in de fotografiegeschiedenis. Zijn bruisende studiowerk, straatfotografie en lifestylebeelden weerspiegelen belangrijke omwentelingen in de 20ste eeuw vanuit een lang onderbelicht perspectief. De voorbije jaren kreeg James Barnor steeds meer internationale erkenning. Op 27 oktober opent in FOMU de expo James Barnor - Studio of Life.

Prijs: € 18.90
Bekijk in de online FOMU shop

3. Cyanotypie Kit

Maak makkelijk je eigen blauwdrukken met deze cyanotypie kit. Een cynatopie of blauwdruk is een analoog fotografisch proces uitgevonden in 1842. Een doka heb je niet nodig, enkel zonnestralen en deze set.

Geschikt voor jong en oud, is deze kit aanbevolen voor gebruik vanaf 5 jaar oud. De zonbelichtingstijd is ongeveer 10 minuten en de voortgang van de reactie is zichtbaar, waardoor het een wetenschappelijke en betoverende creatieve activiteit is!

Prijs: € 18
Bekijk in de online shop

4. Fotoboek: Next of Kin - Oxeia Villamonte

In Next of Kin verweeft Oxiea Villamonte de verhalen van drie generaties vrouwen tot een niet-lineaire kroniek. Ze onderzoekt haar eigen culturele identiteit en de wereld om haar heen. Deze zoektocht leidt haar naar haar geboorteplaats Chicago, waar ze in het archief van haar moeder en grootmoeder duikt. Villamonte brengt met dit boek hulde aan twee vrouwen die haar leven diepgaand hebben beïnvloed: haar moeder Virginia en grootmoeder Reina Villamonte.

Oxeia Villamonte maakt deel uit van .tiff 2023

Prijs: € 35
Bekijk in de online FOMU shop

© FOMU / Monday Agbonzee Jr.
© FOMU / Monday Agbonzee Jr.

5. Boekenstandaard van Animeaux

Zet je boeken in de schijnwerpers met de aluminium boekenstandaard van Animeaux. De boekenstandaard bestaat uit twee delen vervaardigd uit aluminium, die naadloos samenkomen door een eenvoudig schuifsysteem. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren die passen bij je interieur. Deze handige en stijlvolle boekenstandaard is perfect voor elke boekenliefhebber.

Prijs: € 49
Bekijk in de online FOMU shop

6. Photodarium - Polaroid kalender

Deze geliefde scheurkalender brengt je dagelijks een prachtige polaroid foto. De voorkant van elke kalenderpagina toont een analoge Polaroid foto, gedrukt in het originele formaat en afgewerkt met een speciale glanslaag voor het authentieke Polaroid gevoel. Op de achterkant vind je boeiende feitjes en persoonlijke verhalen over zowel de fotograaf als het beeld zelf. Met Photodarium 2024 geniet je elke dag van kunstzinnige momenten.

Prijs: € 32.5
Bekijk in de online FOMU shop

© FOMU / Monday Agbonzee Jr.
© FOMU / Monday Agbonzee Jr.

7. .tiff magazine

Elk jaar selecteert FOMU tien beloftevolle kunstenaars en fotografen met een Belgische connectie. Ze worden meegenomen op een traject van een jaar waarbij ze verschillende kansen krijgen om hun werk te presenteren aan een internationaal professioneel publiek. Daarnaast maakt FOMU samen met hen het magazine en de groepstentoonstelling .tiff.

.tiff 2023 presenteert het werk van Kwabena Sekyi Appiah-Nti, Emilio Azevedo, Eva Maria Bouillon, Luna Mahoux, Fabrice Schneider, Sarah Stone, Brahim Tall, Kristof Thomas, Oxiea Villamonte en Yao Yuan.

Evenals de ‘Belgische fotografie’ is .tiff niet onder één noemer te vatten. Het is een staalkaart van de verscheidenheid en dynamiek van het fotografisch landschap in België. Met .tiff geeft FOMU opkomend talent een platform naar een breder publiek en netwerk.

Prijs: € 7
Bekijk in de online FOMU shop

© FOMU / Monday Agbonzee Jr.
© FOMU / Monday Agbonzee Jr.

8. Capsulecollectie ism kunstenaar Grace Ndiritu

In samenwerking met FOMU heeft Grace Ndiritu een exclusieve capsulecollectie ontworpen geïnspireerd door haar werk 'A Quest For Meaning'. Dit werk is onderdeel van de FOMU collectie en is momenteel te zien in de expo 'Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection'.

De collectie omvat regenjassen, bucket hats, totebags, theedoeken en make-uptasjes, allemaal met een uniek design en uitgevoerd in duurzame materialen.

Prijzen variëren tussen € 20 en € 85
Bekijk in de online FOMU shop

© FOMU / Monday Agbonzee Jr.
© FOMU / Monday Agbonzee Jr.

9. Fotoalbum Picture Perfect van Printworks

Bewaar al je meest waardevolle momenten in het Picture Perfect fotoalbum. Het album bevat 30 pagina's van hoogwaardig zwart fotopapier en is bekleed met textiel aan de binnen- en buitenkant voor een luxueuze uitstraling. Je kunt eenvoudig je foto's bevestigen met stickers of fotohoekjes. Als je meer ruimte nodig hebt, voeg je gewoon extra fotopapier toe.

Prijs: € 50
Bekijk in de online FOMU shop

10. Ping Pong - Vincen Beeckman

Vincen Beeckman (1973, BE) is een fotograaf die mensen met elkaar verbindt. Zijn leven staat bol van ontmoetingen. Hij neemt de tijd om een goede relatie op te bouwen door steeds weer aanwezig te zijn, zelfs al is het maar kort. Deze toevallige ontmoetingen groeien uit tot jarenlange relaties. Het kunstenaarsboek Ping Pong geeft een inkijk in vier langlopende projecten: Cracks, Les Intimes, La Devinière en Studio Palermo. Beeckman speelt als het ware een spelletje pingpong met de mensen die hij ontmoet en de verhalen die hij vastlegt. Het spel en de interactie duren slechts zo lang als beide partijen het balletje terugkaatsen.

Prijs: €39.5
Bekijk in de online FOMU Shop

 

11. Lomo Simple Use Camera

De Simple Use Film Camera van Lomography combineert het gemak van een wegwerpcamera met de typische Lomography stijl. Het toestel is voorgeladen met de LomoChrome Metropolis ISO 100-400 Film. Denk aan gekleurde filters en gedempte tonen. De camera is compact en uitgerust met een flitslamp. Perfect voor feestjes, roadtrips, bruiloften en veel meer!

Prijs: € 24.5
Bekijk in de online FOMU shop

12. Fotoboek: Atelier - Stephan Vanfleteren

De voorbije jaren fotografeerde Stephan Vanfleteren (°1969) zeer intens in zijn daglichtstudio thuis. 'Atelier' is de verzameling van dat werk. Grijze theaterdoeken zijn daarin altijd aanwezig als constant terugkerende achtergrond. Zowel in daglicht als met kunstlicht gaat Vanfleteren op zoek naar schoonheid en betekenis.

Zijn onderwerpen vormen een breed palet dat zowel de mens als de dingen omvat. Zijn werk refereert aan de klassieke schilderkunst, met het betoverende 'oude' licht, strijklicht of chiaroscuro. Als het onderwerp niet bij hem thuis gefotografeerd kan worden, hijst hij de grijze theaterdoeken en bouwt hij ergens ter plaatse zijn eigen atelier op.

Prijs: € 69.95
Bekijk in de online FOMU Shop

Beeldmateriaal & vragen

Shopmanager Tanja Vereyken maakt je met plezier wegwijs in het aanbod. Een gesprek of interview kun je aanvragen bij Isabelle Willems en Sarah Skoric. Ook voor vragen over beeldmateriaal kun je bij hen terecht.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be