Museum Shop Sunday in het FOMU

15% korting op het volledige aanbod van 24/11 tem 27/11

Het laatste weekend van november is het Museum Shop Sunday, een internationale dag die museumshops in de spotlights zet. In de FOMU shop vieren we dit met een kortingsactie op het volledige aanbod en de book launch van The Land of Promises.

Iedereen krijgt 15% korting bij een aankoop vanaf € 50. De actie is geldig online en in de museumshop: https://shop.fomu.be/ en loopt van do 24/11 tem zo 27/11.

Op donderdag 24 november stelt Youqine Lefèvre haar nieuwe boek The Land of Promises voor in het FOMU. The Land of Promises staat op de shortlist voor de Paris Photo - Aperture PhotoBook Awards in de categorie Eerste PhotoBook, en dit gebeurde slechts 3 weken na de release van het boek.

Een greep uit het aanbod in de FOMU shop

Afrisocks

De Ghanese ondernemers achter het label Afrisocks brengen de levendige kleuren van West-Afrika naar je sokkenlade. Met veel respect voor de traditie geven ze een moderne draai aan Kente, Ankara en andere traditionele ontwerpen.

De sokken worden momenteel gemaakt in Turkije. Afrisocks wil de eerste sokkenfabriek in Ghana opstarten. Elke aankoop brengt hen dichter bij hun doel.

Prijs: € 11,50 ​
Bekijk in de online FOMU shop

Lomo instant & lenses, Gongkan Editie

Lomo camera's zijn een vaste waarde in het aanbod instant camera's. In samenwerking met de bekende Thaise pop-artkunstenaar Gongkan hebben ze een speciale editie van de camera uitgebracht. De camera is makkelijk in gebruik, werkt met Fujifilm Instant film, en 3 opnamestanden. Je krijgt er ook fisheye, portret- en close-up lenzen bij.

Prijs: € 139
Bekijk in de online FOMU shop

© Lomo instant
© Lomo instant

Boek: Recaptioning Congo

Recaptioning Congo plaatst de fotografiegeschiedenis van koloniaal Congo in een nieuw perspectief. Diverse schrijvers, o.a. Jean Bofane en Suzanne Freitas, werpen een Afrikaanse blik op de imperialistische archiefbeelden en voorzien ze van creatieve, hedendaagse en/of literaire 'bijschriften'.

Dit boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in het FOMU en is gebaseerd op jarenlang onderzoek van Dr. Sandrine Colard naar de fotografiegeschiedenis van koloniaal Congo (1885 - 1960). Recaptioning Congo bevat een schat aan onthullende beelden die de relatie tussen heden en verleden, Afrika en Europa, België en Congo op scherp stellen.

Prijs: € 45
Bekijk in de online FOMU shop

Book cover 'Recaptioning Congo'
Book cover 'Recaptioning Congo'

Cyanotote - Solar print cyanotype tote bag

De cyanotote is een katoenen draagtas die je zelf ontwerpt en bedrukt met ​ cyanotypie, een vroeg fotografisch drukproces, ook wel blauwdruk genoemd. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar voorwerpen, zonlicht en water.

Prijs: € 24.5
Bekijk in de online FOMU shop

© Cyanotote
© Cyanotote

Boek: Youqine Lefèvre - The land of promises

In 1979 voert de Chinese overheid een eenkindpolitiek in, bedoeld om overbevolking tegen te gaan. Deze maatregel leidt tot de massale internationale adoptie van Chinese meisjes. The Land of Promises vertrekt vanuit het persoonlijke adoptieverhaal van Youqine Lefèvre (CN, °1993). In 2017 reist ze voor het eerst terug naar China, om de cultuur en geschiedenis van haar geboorteland zelf te ontdekken. Lefèvre was in 2021 een van de geselecteerde fotografen voor het talentprogramma van het FOMU: .TIFF.

The Land of Promises staat op de shortlist voor de Paris Photo - Aperture PhotoBook Awards in de categorie Eerste PhotoBook, en dit gebeurde slechts 3 weken na de release van het boek. Op 24 november presenteert Youqine Lefèvre haar nieuwe boek in het FOMU. Info & tickets book launch

Prijs: € 40
Bekijk in de online FOMU shop

The Land of Promises © Youqine Lefèvre
The Land of Promises © Youqine Lefèvre

Screen Printing Kit

Met deze zeefdrukkit en stap-voor-stap handleiding kan iedereen zijn eigen t-shirts, theedoeken, tassen en banners ontwerpen. Het enige wat je nodig hebt is water, tape en wat frisse ideeën!

Prijs: € 59.95
Bekijk in de online FOMU shop

© Screen Printing club
© Screen Printing club

Boek: Saul Leiter - Retrospektive

In het boek 'Retrospektive' vind je een overzicht van het werk van de Amerikaanse fotograaf Saul Leiter. Naast de bekende beelden bevat dit boek ook vroeg zwart-wit- en kleurenwerk, modefotografie, overschilderde naakten en schilderijen uit de jaren 1960 en 1970.

Prijs: € 49,90
Bekijk in de online FOMU shop

Retrospektive © Saul Leiter
Retrospektive © Saul Leiter

Tote bags van Erratum Fashion - Siré Kaba

Voor de tentoonstelling 'Recaptioning Congo', die momenteel te zien is in het FOMU, werkt de FOMU shop samen met Siré Kaba. Kaba is oprichtster van Erratum Fashion en heeft voor het FOMU een aantal tote bags ontworpen in Wax stof met daarop teksten zoals Kitoko (schattig in Lingala), Racist x Sexist x Waxist ✓

Erratum betekent in het Latijn: 'correctie van fouten uit het verleden'. Siré Kaba heeft deze naam gekozen voor haar label omdat ze clichés over Afrika wil bestrijden en ijvert voor een nieuwe lezing van onze relatie met Afrika.

Prijs: € 50
Bekijk in de online FOMU shop

Siré Kaba - Erratum Fashion © FOMU - Fotomuseum Antwerpen
Siré Kaba - Erratum Fashion © FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Lekker in je vel spel

Met het Lekker in je vel spel gaan kinderen (6-12 jaar) op een speels manier aan de slag met ontwikkelingsthema's zoals: geloven in jezelf en positief denken, omgaan met emoties, wilskracht en discipline, omgaan met tegenslag, grenzen aangeven, denken in oplossingen. Het spel bevat 30 geïllustreerde kaarten met per kaart verschillende reflectievragen of creatieve oefeningen. Je kunt het thuis spelen of het kan een hulp zijn voor leerkrachten, coaches en therapeuten om deze thema's aan te snijden.

Prijs: € 29.95
Bekijk in de online FOMU shop

© Lekker in je vel spel
© Lekker in je vel spel

Fotoalbum Life in Harmony

Het Life in Harmony fotoalbum is een luxueus fotoalbum met textiel aan de buiten- en binnenkant. Je kunt er je foto's jarenlang in bewaren en zo een mooi aandenken creëren. Het fotoalbum bevat 30 pagina's zwart fotopapier van hoge kwaliteit (21x28cm) en je kunt er extra pagina's aan toevoegen.

Prijs: € 50
Bekijk in de online FOMU shop

© Photo album Life in Harmony
© Photo album Life in Harmony

Pins DorcasCreates

DorcasCreates maakt producten, waaronder pins, die zwarte vrouwen centraal stellen en vieren. Elk stuk van DorcasCreates is levendig en kleurrijk en een toonbeeld van zwarte vrouwelijkheid.
Dorcas Magbadelo is de kunstenaar achter DorcasCreates. Ze gebruikt gedurfde kleuren en patronen, geïnspireerd door haar Nigeriaanse afkomst om krachtige en opvallende illustraties te maken.

Prijs: vanaf € 14
Bekijk in de online FOMU shop

DorcasCreates © FOMU - Fotomuseum Antwerpen
DorcasCreates © FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Fotomagazine Soлomiya

Het fotomagazine Soлomiya werd in april 2022 opgericht door fotografen Vsevolod Kazarin (Kiev) en Sebastian Wells (Berlijn). Soлomiya is een gedrukt antwoord op de Russische oorlog tegen Oekraïne. Doorheen de lenzen van jonge Oekraïners krijg je een blik op het dagelijkse leven in Oekraïne en de grote prijs die ze betalen om bij Europa te horen. Naast foto's en essays bevat het magazine een reeks gele pagina's over kunstenaars, collectieven en organisaties die zich verzetten tegen de bezetting. Via een QR-code kun je meer informatie vinden over deze organisaties en hen steunen.

Prijs: € 16
Bekijk in de online FOMU shop

© Soлomiya magazine
© Soлomiya magazine

Kleurpotloden in verschillende huidskleuren -

Dit doosje van printworks bevat 12 potloden in verschillende huidskleuren. De zachte en extra dikke kern van 4,0 mm zorgt voor perfecte tekeningen en verlengt de levensduur van de pennen. De potloden zijn gemaakt van hoogwaardig lindehout.

Prijs: € 20
Bekijk in de online FOMU shop

© Printworks
© Printworks

Illustratie Remy NDow

Remy NDow maakte de tekeningen voor het boek Brown Boy Joy van Dalilla Hermans. Een aantal illustraties zijn ook al poster te koop.

Prijs: € 35
Bekijk in de online FOMU shop

© Remy NDow
© Remy NDow

Over de FOMU shop

De FOMU-shop is geen alledaagse museumshop. Bij ons vind je uiteraard een mooie selectie fotoboeken, maar ook voor leuke hebbedingen, unieke postkaarten, fotomagazines, stationery, decoratie en veel meer kun je bij ons terecht. Al dat moois kiezen we zorgvuldig en met liefde uit.

We hechten veel belang aan duurzaamheid, zo werken we samen met lokale ondernemers, hergebruiken we inpakmateriaal voor webshopbestellingen en kiezen we voor de producten die we zelf maken ecologische materialen en productiemethodes.

We maken regelmatig capsule collecties bij tentoonstellingen. Zo hebben we bij de expo 'Recaptioning Congo' samengewerkt met Siré Kaba van Erratum Fashion voor het maken van een Wax tote bags. Eerder werkten we ook al samen met kunstenaar Diana Markosian voor het ontwerp van een merchandising aanbod (tote bags, mokken en magneten) bij haar expo 'Santa Barbara' die in het voorjaar van 2022 te zien was in het FOMU.

Beeldmateriaal & vragen

Shopmanager Tanja Vereyken maakt je met plezier wegwijs in het aanbod. Een gesprek of interview kun je aanvragen bij Isabelle Willems en Sarah Skoric. Ook voor vragen over beeldmateriaal kun je bij hen terecht.

Isabelle Willems

Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Sarah Skoric

Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

MISSIE 

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen.

Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

Daarom wil FOMU het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

WAARDEN

FOMU is nieuwsgierigintegergedreven & intuïtief.
FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.

Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.

Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.

Contact

Waalsekaai 47 2000 Antwerpen België

+32 (0)3 242 93 00

info@fomu.be

www.fomu.be