Skip to Content
Stephan Vanfleteren - Present at home

Stephan Vanfleteren - Present at home

Volg een rondleiding in het FOMU vanuit je zetel.

#blijfinuwkot en beleef de expo 'Stephan Vanfleteren - Present' vanuit je zetel/keukenstoel/bed/bad/ at home...

In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je doorheen het leven en werk van Stephan Vanfleteren. In de eerste aflevering, die vandaag om 16 uur gedeeld wordt via onze socialemediakanalen, maak je kennis met zijn vroege werk. Wat waren de angsten en interesses van de jonge Stephan Vanfleteren? Maakt hij als jonge fotografiestudent keuzes die de rest van zijn verdere werk bepalen? 

Story image
Story image
Story image

 

Elke week posten we twee afleveringen van de rondleiding doorheen de expo van Stephan Vanfleteren. Zijn journalistiek werk, het Elvis-project waarvoor hij samen met Robert Hubert doorheen Amerika reisde, de reeks Belgicum, zijn gekende portretwerk en zijn meest recente werk dat hij maakte in zijn daglichtstudio komen allemaal aan bod.

Je kunt de afleveringen volgen via Instagram en Facebook, op Vimeo en op de FOMU-website.

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

De tentoonstelling ging van start op 25 oktober en lokte sinds de opening tem 12 maart al meer dan 125.000 bezoekers. Nu het FOMU wegens de maatregelen tegen het corona virus gesloten is, brengen we de expo tot bij de bezoekers thuis. Bij de tentoonstelling is het boek Present uitgegeven. Het boek is te koop via de webshop van het FOMU. Bovendien betaal je momenteel geen verzendkosten.

https://shop.fomu.be/collections/boeken/products/present-nl-stephan-vanfleteren

Isabelle Willems Head of press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen
Sarah Skoric Assistant press & communication, FOMU - Fotomuseum Antwerpen

 

Over FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van de Stad Antwerpen. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, met een totaal van 3 miljoen objecten. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten.

In een open huis treedt het FOMU in interactie met het publiek. Geƫngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in diverse projecten, exposities en evenementen en een magazine. Lezingen, workshops en filmvoorstellingen staan regelmatig op het programma. Zo verspreidt het FOMU op een dynamische manier de passie voor en kennis over de fotografie.

FOMU - Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Belgiƫ